Tata, ja, životinjsko carstvo i moj prvi slon

Životinjsko carstvo je bilo najbolja stvar šta san moga dobit ko dite (nakon Paninijevih sličica). Kombinacija čokolade i sličice s nekom čudnom beštijom uvik me strašno veselila. Pogotovo jer bi s vrimena na vrime stari i ja sili i čitali o tim životinjama, a s kad i kad on bi prova u meni probudit umjetničku crtu pa bi pituravali one slike.

slonovi

Bia san strašan antitalent za to, isto ko i sad. Uglavnom bi odma usra neku tičicu pa bi ostatak moj pedantni tata oboja, a ja bi sidia, gleda i gnjavia pitanjima. Sićan se kako smo tako jednom prilikom imali problem sa slonovima. Naravski sive bojice nije bilo, a olovka je ispadala nekako bezveze… više se ne znan kako je on riješia taj problem (ja sigurno nisan), ali zbog te sitnice sićan se svog prvog susreta sa slonovima…

Živoga slona san vidia prvi put na nekom putovanju u zoološkom prije puno, puno godina. Sad više ne znan je li bia to Zagreb, Prag ili šta već, ali sićan se da mi je tata tom prilikom objašnjava razliku između afričkog i indijskog. Znate, on je čovik koji svašta zna i voli objasnit… nešto ko Morgan Freeman u filmovima samo šta je mrvu svitliji i nema pjegice. Sićan se i da mi je bilo ža slonova jer su bili tužni i bilo im je tisno.

Ipak dvadesetak godina posli sria san ova prekresna bića u njihovom prirodnom okruženju. Vozili smo se Istočnim Savom, parkom u Keniji, mrak je polako pada, a oni su šetali… jedan iza drugog pomalo i bez nervoze. Parkirali smo i tukli milijun slika, a onda smo stali i slušali kako hodaju. Baš slušali. Velike stope i lagani koraci. Ćutia san se tako mirno u blizini tih sivih divova iz svog djetinjstva. Stari nije bia sa mnom u Keniji, ali tad mi je pa na pamet… bilo bi mu drago – znam.

O autoru aldofranicevic

Novinar, wannabe putopisac i prije svega putnik...
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano i označen sa , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s