Party s bosporskim zavodnicima

Po dolasku u Litvu dvi stvari su mi vrlo brzo postale jasne – Litvanci ne igraju na balun i ne druže se baš sa strancima. Naravno, vrlo brzo mi je zafalilo i društva i nogometa, a život je prekaratak da se bi ga trošia pokušavajući odobrovoljit ove mrgude da popiju kavu sa mnom. Ovom drugo neću ni ni spominjat da se ne bi rasplaka.

Nije mi preostalo ništa nego da se okrenem drugim opcijama. Srića u gradu je hrpetina Erasmusovaca uvik spremnih na sve osim učenja pa se lako bilo infiltrirat u njihove redove. Španjolci i Turci odma su me prihvatili, a kad su skužili da mi ni nogometna vještina nije amputirana ko kod domorodaca bia san skoro njihov.

Kako to obično slučaj s vrimena na vrime triba ojačat timski duh zajedničkim izlascima. Tako je jednom prilikom omanja turska kolonija (njih 20ak) slavilo nečiji rodjendan. Pitaj Boga čiji, ali eto i mene je zvalo da malo zaružim s njima. Bia je četvrtak. Nije bas dan za izlaske u Šiauliaiu. Ipak odluka je pala da se ide u najbolji klub u gradu, stanoviti Kapitol.

Ja naivčina ravno u 10 san se pojavia u klubu. Poput Garyja Coopera sam san useta, a unutra pukla praznina. Rekoh sačekat cu malo. Braća Turci kasnili su ko moj pubertet… poprilično. U klubu, dvi konobarice, konobar, jedan ogroman Litvanac, ja i jedno sedam, osam cura. Parkira san se u kantun i naručia piće. Cure su se dobro zabavljale, a Turcima ni traga.

Moje slike nisu bile upotrebljive pa san iskoristija jednu s google da vam ilustriram kako to obično izgleda u Kapitolu

Moje slike nisu bile upotrebljive pa san iskoristija jednu s google da vam ilustriram kako to obično izgleda u Kapitolu

Nakon dvadesetak minuta pojavia se jedan od moje dvojice kolega iz Ankare. Smišan, pristojan i poprilično sramežljiv, došulja se u širokom luku izbjegavajući podivljalu i sve veću hordu usamljenih Litvanki na podiju da me obavjesti da će ostatak grupe doć brzo. Nešto je brljavia na engleskom pa nisan odma skužia di je zapelo, ali uskoro objašnjenje nije bilo ni potribno. Inače, negdje oko 10.30 mi se cinilo da san greškon upa na lezbijski party jer se muška populacija na pomenutom mistu nalazila samo u tragovima.

A onda su poceli mrki bradati mladići kapat na vrata. Prvo dvojica, pa još trojica da bi nakon par minuta poput patuljaka u Hobitu njih deset jednostavno upalo kroz vrata. Svi u crno obučeni, odma s vrata su se razvili u strijelce. Zacaklile in se oči. Na turskom su se dogovarale taktike, a ja i moj sramežljivi Samet smo se pribacili za šank radi boljeg pogleda. Bilo je očigledno da će se ravnoteža u kafiću brzo narušit.

Nije tribal čekat puno. Dva Istambulca su odigrali pick n roll. Ali onako doslovno. Najviši među njima, mislim da mu je ime Ibrahim, i namrgođeni mu kolega s decentnom irokezom utrčali među mlade Litvanke i nasumično uhvatili dvi oko pasa. Ove se iznenađene nisu bidne ni branile odma. Ibrahim je očito puno gleda Ples sa zvizdama pa je nejaku divojku uvatia vrtit okolo, dva tri puta joj je u onom pribacivanju prima podu skoro opizdia glavom o tle. Parilo je da ovaj bosporski Travolta mladicu namjerava dobro promuckat prije upotrebe. Kolega mu nije puno zaostaja, ali kako se skoro dva metra visoki Ibro razmava nije bilo baš mista za ostale.

U međuvremenu i ostatak ekipe je osmislia taktiku. Reka bi Špaco Poklepović da su napravili piriju. Mlađahne Litvanke su već uvidjele da su opkoljene pa su masovno krenule u WC… ono po dvi tri, a bogami se uskomešalo i omanje litavsko muško društvance, do tada prema ženskom rodu, potpuno indiferentno.

Inače Litavci ne glase za baš šarmatne i još manje pristojne mladiće tako da se Litavke kad se za to pruži prilika više vole družit sa strancima. Iako nisu baš neki zavodnici poprilično su ljubomorni pa s vrimena na vrime natamburaju kojeg previše revnog došljaka. Ipak ovog puta se grupica domaćih našla u manjini pa se nisu mišali.

A ovako je to završilo... :)

A ovako je to završilo… 🙂

Turci su pojačavali napore s obzirom da dotadašnji pokušaji nisu urodili plodom. Alfa mužijak, stanoviti Atakan, nastojeći privući pozornost skoro je sia u krilo jednoj plavki. Moj drugi kolega je mrtav ladan kleknia na srid podija i pljeskanjem dava ritam ženskom društvu, a već spomenutom Ibrahimu je mlada dama napokon ispala na pod… uzevši sve u obzir, dogodilo se očekivano. Mlađahne Litvanke su u strahu od težih plesnih ozljeda uslijed pretjerane revnosti bosporskih zavodnika pobigle glavom bez obzira. Drugim ričima, samo uru vrimena kasnije u baru je bilo 25 mladića i dvi konobarice…

Kukali su u kantunu kako ih srića nije ovog puta poslužila kad su se na vratima pojavili Španjolci I šeretski zapitali koji je sljedeći klub na redu za ispraznit…

Oni su nastavili svoju potragu, a ja san se ipak oprostia od  turneje prije nego nas neko nabuba…

Iako ovog puta nije bilo sriće za tursku koloniju moran priznat da to obično nije slučaj. Litavke i Turci se simpatiziraju javno… eto samo ih gdjekad bosporski zavodnici ispripadaju pretjeranom revnošću.

P.s. Nakon ovog se ustalila sintagma ‘klub je prazan ko da su Ibro i ekipa bili tu’

 

O autoru aldofranicevic

Novinar, wannabe putopisac i prije svega putnik...
Ovaj unos je objavljen u Putovanja i označen sa , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Party s bosporskim zavodnicima

  1. Brodjasb napisao:

    U prvi mah sam pomislila da je u pitanju tekma Dinamo Hajduk,a onda vidim da je ipak u pitanju utakmica među muškima,samo neki zaista znaju pretjerati u impresioniranju ženskinja…Dobro je završilo..(Y)

  2. aldofranicevic napisao:

    Ha ha ha… ma iskreno govoreći ne zna čovik šta je kazalište, drama, komedija i tragedija dok lipo ne sidne u kantun u noćnom klubu i pogleda šta tu noć igra na sceni 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s